Hoi! Welkom op het nieuwe Scholieren.com. Stap voor stap gaan wij onze nieuwe look overal doorvoeren. We doen ons stinkende best om alle functies te laten werken, maar het kan zijn dat dat nog niet overal lukt. Zie je een fout, kun je iets niet vinden, of wil je een complimentje geven? Stuur ons dan een appje op 06-12464251

Blogger worden

Blogger of vlogger worden?

Wil jij werken voor de grootste jongerenwebsite van Nederland en Vlaanderen? Durf jij je talent te etaleren voor een miljoenenpubliek en daar ook nog eens keiharde centen mee te verdienen? Bij de Scholieren.com-redactie kan je aan de slag als blogger of vlogger! Samen met je journalistieke collega's die ook op de middelbare school zitten, zorg jij voor de beste online content! Benieuwd? Lees snel verder! 

Redactie 2016/2017

Blogger (voor vlogger, scroll verder)

Denk jij dat je het in je hebt om vlijmscherpe columns, inspirerende verhalen, hilarische stukken, kakelvers nieuws en/of imposante (foto)reportages te maken? Schud je zo het Nederlandse vocabulaire uit je mouw? Maak je de beste GIF's? Tik je foutloos Nederlands en kan je werken met deadlines? Dan ben jij de ideale kandidaat voor onze redactie! 

Redactie-vergadering op Scholieren.com HeadquartersAls blogger maak je eens in de twee weken een artikel voor de website. Je bent zelf vrij om onderwerpen aan te leveren waarvan jij denkt dat ze interessant zijn voor jongeren. Daarnaast ben je ook eens in de zes weken op een zondag aanwezig op de redactievergadering in Utrecht. Verder vragen we alleen nog gezelligheid van je en dan vang je geld van ons voor je stukken. 

Interessant? Dat vinden wij ook! Wij zijn razend benieuwd naar jouw talent. Stuur daarom een mail naar hoofdredacteur Oscar Pater (oscar@scholieren.com) met daarin je motivatie, enkele voorbeelden van je schrijfsels en uitgewerkte ideeën voor het blog.

Die ideeën kunnen gaan over een vette fotoreportage van urban jongeren in Amsterdam-Noord; in een vlijmscherpe column kritiek/lof uiten over het feminisme dat de leestoetsen van het eindexamen 2017 domineerde of over je conciërge die je lunch aan tafel serveert op school. Zoals je ziet kunnen de ideeën uiteenlopen, zolang je maar uitgebreid pitcht waarom je denkt dat het ideaal is voor het blog. 

Vlogger

Sta je met liefde voor de camera? Heb je genoeg lef om allerlei capriolen uit te halen? Ben je visueel ingesteld? Kan jij editen, of heb je een buddy die graag jouw cameraman/editor wilt zijn? Dan ben jij de ideale kandidaat voor onze videoredactie! 

Bron: #examensvernietigen

Als vlogger maak je onderdeel uit van de videoredactie van Scholieren.com! Je maakt eens in de twee of vier weken een video voor ons, afhankelijk van de grootte van jouw project. Op Scholieren.com werken we met videorubrieken: je maakt dus geen losse video's, maar je leert bij ons vooruit te denken en meerdere video's te bedenken voor een bepaalde periode. 

De videorubrieken mag je zelf invullen! Je kan op straat gaan om als terrorjournalist ongemakkelijke vragen te stellen aan de kiddo's; je hilarische sketches maakt van herkenbare situaties op school; je inspirerende documentaires maakt van talentvolle jongeren of dat je liefdes-/seksvragen beantwoordt van nieuwsgierige kinders. 

Interessant? Dat vinden wij ook! Wij zijn razend benieuwd naar jouw talent. Stuur daarom een mail naar redactiechef Wayne de Boer (wayne@scholieren.com) met daarin je motivatie, een portfolio en/of showreel en uitgewerkte ideeën voor het YouTube-kanaal en videoblog. 

Bron: Spijbeluur

Die ideeën kunnen gaan over een vette documentaire van probleemjongeren in een Amersfoortse vinex-wijk; een nachtelijke reportage van feestende scholieren in Amsterdam en Lichtenvoorde of een serie experimenten waar je hacks op de middelbare school uitprobeert. Zoals je ziet kunnen de ideeën uiteenlopen, zolang je maar uitgebreid pitcht waarom je denkt dat het ideaal is voor het YouTube-kanaal en videoblog.