Hoi! Welkom op het nieuwe Scholieren.com. Stap voor stap gaan wij onze nieuwe look overal doorvoeren. We doen ons stinkende best om alle functies te laten werken, maar het kan zijn dat dat nog niet overal lukt. Zie je een fout, kun je iets niet vinden, of wil je een complimentje geven? Stuur ons dan een appje op 06-12464251

Als het uit is blijft de digitale leegte achter

Door Elias

Wanneer het uit is, en jullie ophouden met elkaar te appen en te snappen, dan blijft de digitale leegte achter. Dan kom je er pas achter hoe verslavend het is om voortdurend aandacht te krijgen van iemand die je leuk vindt.

Want dat is het. Je appt, snappt, en liket heel wat af met je vriend/vriendin. En zonder dat je het doorhebt, ben je daar aan gaan wennen. En elke keer dat je een melding kreeg van een bericht van hem of haar, was je toch weer even blij. En dat gevoel ga je missen, als het even abrupt verdwijnt als het kwam.

Op zoek

Voor mij althans wel. Ik merk dat ik dan op zoek ga naar een vulling voor het gat. Een nieuw iemand die ervoor zorgt dat ik blij wordt als ik zie dat ik een snapchat van die persoon heb ontvangen. Een nieuw iemand die grappige shit onder mijn insta-posts zet. Iemand die de leegte in mijn telefoon vult. 

Volg Scholieren.com ook hier op Instagram!

Ik vraag me af of meer mensen dit hebben. Ik zou me goed kunnen voorstellen dat dit het geval is. En geef ons eens ongelijk: social media zijn gebouwd om ons er verslaafd aan te maken, dus het niet zo gek dat dat effect wordt versterkt als de liefde er een rol in gaat spelen.

Gevaar

Er schuilt trouwens wel een gevaar in het zoeken naar vervanging van je ex in je telefoon. Het gevaar dreigt dat je niet meer kan stoppen. Dat je zo gewend bent aan de aandacht, dat je het gewoon nodig hebt.

En dan wordt het gevaarlijk. Want dan word je minder kieskeurig, ga je op zoek naar mensen die je even een shot aandacht geven. Kortstondig, oppervlakkig. En je houdt mensen aan het lijntje.

Advies

Bijkomend nadeel: je neemt ook geen tijd om ff rustig aan te doen. Want als je het goed wil doen, is het denk ik goed om rustig terug te kijken naar dat wat achter je ligt, om de tijd te nemen voordat je weer aan iets nieuws begint. Zo heb ik het in ieder geval ervaren.

Dus hier spreekt een wijs man: doe nou maar rustig aan nadat het uit is. Zoek je vrienden weer eens op, en probeer jezelf gewoon wat af te leiden. Uiteindelijk zul je er blij mee zijn. Dat beloof ik je. 

Volg Elias op instagram als je dit een leuke blog vond! 

Gepubliceerd op 6 december 2018
ADVERTENTIE
Zo herken je fake webshops In december wordt er super veel online geshopt. Iedereen moet cadeautjes hebben en een nieuwe outfit voor alle feestjes. Oplichters weten dit ook, en daarom schieten neppe webwinkels als paddenstoelen uit de grond. Luca checkt of het scholieren lukt om deze neppe shops te herkennen en geeft jou tips zodat jij er niet in stinkt.

Meer tips van de Politie!